Mindent-bele:-)

Minden ami közélet + minden más!

MENÜ

Malacpaprikás recept

Hány személyre: 4-6

» 1 kg malachús
» 10 dkg zsír
» 1 fej vöröshagyma
» 1 kk. paprika
» só

A felaprózott hagymát a zsíron megpirítjuk, majd beleszórjuk a paprikát, és beletesszük a felkockázott húst. sózzuk, majd a folyadékot folyamatosan pótolva fedő alatt készre főzzük. A végén kissé meg megpirítjuk, majd ízlés szerint pl. tört burgonyával kínáljuk.

 

Egyszemélyes-tojásos-szalonnás pizza recept

4 személyre:

» 1 adag pizzakenyér-tészta
» 1 adag paradicsomszósz
» 4 szelet bacon
» 4 ek. reszelt parmezán
» 4 tojás
» 1 vöröshagyma
» só
» bors

A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk és megkenjük őket paradicsomszósszal, erre kerül a kis darabokra vágott szalonna és a vékonyra szeletelt vöröshagyma. sózzuk, borsozzuk. A pizza közepére nyers tojást ütünk és meghintjük a reszelt parmezánnal. 15 percig 220 fokon sütjük.

 

Almás golyók recept


» 15 dkg cukor
» 35 dkg liszt
» 2 tojás
» 15 dkg margarin
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 csomag sütőpor
» 2 evőkanál tejföl
» 5 dkg darált dió
» lekvár
» aszalt alma

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Hozzámorzsoljuk még a margarint, valamint belekeverjük a tojásokat és a tejfölt is. Jól gyúrható tésztát készítünk belőle, majd kinyújtjuk, és 5x5 cm-es négyzetekre daraboljuk. Az aszalt almát leforrázzuk, majd 1-1 kis darabot teszünk minden kis tésztára. Golyókat készítünk belőle, amiket kikent tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben kisütünk. A golyókat hagyjuk kihűlni. A lekvárt összeforraljuk kevés vízzel, majd ebben, utána a dióban megforgatjuk őket.

 

Sajtkrémleves recept

4 személyre:

» 25 dkg burgonya
» 10 dkg hagyma
» 4 dkg vaj
» 20 dkg tejszínes sajt
» 8 dl erőleves (lehet kockából)
» 1 dkg burgonyapehely
» csipetnyi finomított só
» őrölt bors
» fél dl tejszín
» 2 tojássárgája

Tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra a burgonyát kb. 5percig főzzük sós vízben. A karikára vágott hagymát a vajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínes sajtot, az erőlevessel engedjük fel, majd tegyük bele a burgonyakockákat és tovább forraljuk még 10 percig. sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a burgonypelyhet, egyet forralunk rajta, azután szitán átpasszírozzuk, vagy turmixgéppel pürésítjük. Tálalás előtt keverjük bele a tojássárgákat és a tejszínt. Elkészítési idő kb. 25 perc.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Hírek

  • Üdvözlet!
    2009-09-03 13:03:27

    Üdvözlünk minden látogatót itt a megújúlt közéleti hírportálunkon.

    A honlap jelen pillanatban is üzemel. Ha valamilyen probléma merülne fel

    akkor a következő e-mail címen érik el a szerkesztőséget.

    gabeszo44@freemail.hu

Szavazás

Tetszik-e az oldal és témája?
Nagyon rossz
Rossz
Elmegy
Nagyon jó
Asztali nézet